Forest Sound Walk

ÄÄNIKÄVELY

 

Kuljetaan metsässä.
Hyräillään ja hengitellään sammalpedillä.
Kuunnellaan kuinka metsä vastaa.
Pysähdytään veden äärellä.
Päästetään ajatukset aaltojen vietäviksi.
Nautitaan väreistä ja tuoksuista.
Annetaan luonnon ja äänen vaikuttaa ja voimistaa.

 
 

 ”Erikoista havaita, ettei millään koko maailmassa, ei taiteessa, kirjallisuudessa eikä musiikissa, ole minuun samanlaista vaikutusta kuin näillä joutsenilla + kurjilla + villihanhilla. Niiden ääni ja olemus! ” 

Jean Sibelius, huhtikuu 1915

 
IMG_3186 copy.jpg

Kävelyllä

• Kokoonnumme reitin alussa tai sovitulla paikalla
• Kävelemme luonnonkaunista, rauhallista, helppokulkuista polkua
• Pysähdymme silloin tällöin, kuuntelemme ja kokeilemme ääniä maisemassa
• Hiljennymme, annamme luonnon vaikuttaa
• Löydämme yhteyden luontoon ja itseemme, tähän hetkeen, tähän paikkaan

 

Kenelle

Äänikävelyt voidaan suunnitella kaiken kuntoisille ja kaiken ikäisille kävelykohtaisesti. Kurssin osaksi, kouluryhmille, virkistyspäiviin sekä matkailijaryhmille. Kävelyt eivät vaadi aiempaa kokemusta laulamisesta.

 
 

Äänikävelyt pääkaupunkiseudulla

Tästä voit varata kävelyn pääkaupunkiseudulla. Tule yksin tai kaverin kanssa, kokoamme ryhmän puolestasi. Kävely toteutuu, jos osanottajia vähintään 4, Nuuksiossa 2. Vahvistamme kävelyn viimeistään kolme päivää ennen.

Voit varata kävelyn haluamallesi ajankohdalle tai tulla mukaan jo tehdylle avoimelle varaukselle, Meikon ja Porkkalan reittejä käytämme sulan maan aikaan1.4.-15.11., Nuuksiota ympäri vuoden. Varatessasi pyydämme pankki/luottokortin numeron, mutta veloitamme retken vasta minimiosallistujamäärän täyttyessä. Eli jos retki ei toteudu ei korttiasi myöskään veloiteta.

Vinkki: Jos haluat varmistaa kävelyn toteutumisen tee varaus minimimäärälle osanottajia.

Kaikki kävelyt löytyvät myös kauppapaikastamme yksityiskohtaisine tietoineen.

Olemme Metsähallituksen virallinen yhteistyökumppani Meikon, Nuuksion ja Porkkalan alueilla.

FOREST SOUND WALK PORKKALA Mäntymetsää, kallioita ja meren rantaa 40km Helsingistä.

FOREST SOUND WALK PORKKALA
Mäntymetsää, kallioita ja meren rantaa 40km Helsingistä.

AALTOJA JA TUULEN HUMINAA

Porkkalan äänikävely kulkee helppokulkuista reittiä läpi kallioisen mäntymetsän kohti meren rantaa. N. 2,5km reittimme soveltuu kaikenlaisille kulkijoille. Tapaamme Porkkalan niemen kärjessä viimeisellä parkkipaikalla opastekyltin luona, navigaattorissa osoite Tullandintie 211, Kirkkonummi.


Tee varaus

FOREST SOUND WALK NUUKSIO Kansallispuiston portilla 35km Helsingistä

FOREST SOUND WALK NUUKSIO
Kansallispuiston portilla 35km Helsingistä

LINNUNLAULUA JA METSÄN TUOKSUA

Nuuksion kävely tuo meidät kansallispuiston helmaan. Tapaamme Hotelli Nuuksion pihamaalla, paikalle pääset bussilla ja käytettävissäsi ovat Hotelli Nuuksion palvelut. N. 3km reittimme polveilee metsässä, polku on pieni, mutta helppokulkuinen. Autolla tulijoille osoite on Naruportintie 68, Espoo, navigaattorissa Kirkkonummi.


Tee varaus

FOREST SOUND WALK MEIKO
Luonnonsuojelualue vain 15min Kirkkonummen keskustasta.

ERÄMAAN RAUHAA

Meikon äänikävely on muita kävelyjämme pidempi ja sisältää enemmän kävelyä. Tapaamme Meikon ulkoilualueen parkkipaikalla, jonne on n. 10min ajomatka Kirkkonummen asemalta. Navigaattorissa osoite Korsolammentie 31, Kirkkonummi. N. 4,5km reittimme polveilee kukkuloiden, kankaiden, soiden ja rantojen kautta, polku on pieni, mutta helppokulkuinen.


Tee varaus

 

Miten varustaudun äänikävelylle

Ota mukaan tukevat jalkineet joilla on mukava kävellä. Koska tahtimme on rauhallinen, on tärkeää pukea tarpeeksi lämmintä päälle. Ulkoiluvarusteet, talvisaikaan pipot ja myssyt mukaan. Pieni juomapullokaan ei ole huono idea.

 

missä mennään

Äänikävelyt sopivat hiljaisille luontoalueille, niin metsiin, puistoihin kuin meren rannallekin.

Järjestämme kävelyitä Helsingin tuntumassa Nuuksion, Porkkalan ja Meikon luonnonsuojelualueilla ja tilauksesta koko Suomen alueella.


kenen kanssa

Ohjaaja Sanni Orasmaa on luontoon ja luonnossa olemiseen hurahtanut kansainvälisesti työskentelevä jazzlaulaja, pedagogi ja Green Care-asiantuntija. Sanni toimii tällä hetkellä oman yrityksen ohella Helsingin kaupunginteatterissa, Taideyliopistossa ja Münchenin musiikkikorkeakoulun lehtorina.