Erikoista havaita, ettei millään koko maailmassa, ei taiteessa, kirjallisuudessa eikä musiikissa, ole minuun samanlaista vaikutusta kuin näillä joutsenilla + kurjilla + villihanhilla. Niiden ääni ja olemus!
— Jean Sibelius, huhtikuu 1915

soundbynature_pihlajasaari.jpg

Äänikävelylle Helsingistä

Varaa nyt kävely itsellesi tai ryhmällesi! Kalenterista voit varata virkistävän luontohetken Kaivopuistossa, Pihlajasaaressa tai Meikon, Porkkalan ja Nuuksion alueilla!


Tulin juuri koiran kanssa metsästä ja taas siellä alkoi laululattaa 😀. En ole kovasti itsekseenlaulavaa-tyyppiä. Kuitenkin kahden Sannin ohjaaman metsälaulukerran jälkeen olen tuntenut metsässä, että ääneni haluaa tulla ulos. Hyräily ja lallattelu metsässä rauhoittaa. Sen jälkeen on rentoutunut olo.
— Nora

Äänillä on omat merkityksensä, jotka koemme usein alitajuntaisesti. Kuuloahan ei saa pois päältä vaan kuulemme ääniä unissammekin. Nykypäivänä emme tunnista ääniä yhtä herkästi kuin ennen, liikenteen kohinaakaan emme huomaa ennenkuin se vaimenee. Meille on tullut tavaksi olla huomioimatta ympäristön melua, mutta samalla olemme menettäneet herkkyyden kuunnella. Luonnossa kuuntelemisen taidon voi löytää uudelleen.

Kävelemme luonnonkaunista, rauhallista, helppokulkuista polkua.
Pysähdymme silloin tällöin, kuuntelemme ja kokeilemme ääniä maisemassa.
Hiljennymme, annamme luonnon vaikuttaa.
Löydämme yhteyden luontoon ja itseemme, tähän hetkeen, tähän paikkaan.

Aukiot ja rannat innostavat kokeilemaan ääntä ja äänen kaikua, kutsuvat vuorovaikutukseen luonnon kanssa. Metsähyräilyt, kutsut ja laulut ovat osa kansanperintöämme. Suomi on soinut aina, mutta luonnossa laulaminen on meiltä matkan varrella unohtunut. Tervetuloa mukaan virkistäytymään ja rentoutumaan niinkuin niin monet sukupolvet meitä ennen. Luonnon ja äänen äärelle.

 

Kenelle

Äänikävelyt voidaan suunnitella kaiken kuntoisille ja kaiken ikäisille kävelykohtaisesti. Kurssin osaksi, kouluryhmille, virkistyspäiviin sekä matkailijaryhmille. Kävelyt eivät vaadi aiempaa kokemusta laulamisesta.

 

Miten varustaudun äänikävelylle

Ota mukaan tukevat jalkineet joilla on mukava kävellä. Koska tahtimme on rauhallinen, on tärkeää pukea tarpeeksi lämmintä päälle. Ulkoiluvarusteet, talvisaikaan pipot ja myssyt mukaan. Pieni juomapullokaan ei ole huono idea.

 
 
 

missä mennään

Äänikävelyt sopivat hiljaisille luontoalueille, niin metsiin, puistoihin kuin meren rannallekin.

Järjestämme kävelyitä Helsingin tuntumassa Nuuksion, Porkkalan ja Meikon luonnonsuojelualueilla ja tilauksesta koko Suomen alueella.


kenen kanssa

Ohjaaja Sanni Orasmaa on jazzlaulaja sekä esiintymiskouluttaja, joka on ottanut opetustyössään askeleen ulos: Hän on siirtänyt äänenkäytön ja esiintymisen koulutusta luontoon. Sanni toimii tällä hetkellä oman yrityksen ohella Helsingin kaupunginteatterissa, Taideyliopistossa ja Münchenin musiikkikorkeakoulun lehtorina.

Tutustu Sannin uuteen kirjaan Luonnon aika - Rentouttavia hetkiä luonnossa