Aamukävelyllä suolla │ Swamp Thoughts

Kesäjutut │ Summer Notes

 

Kun hankimme metsätilamme muutama vuosi sitten, mietimme, että onhan siinä jonkun verran suota, mutta onneksi on myös vettä, rantaa ja metsää. Nyt olen oppinut arvostamaan vaaran päältä aukeavia jänkiä.

Väsymätön mutta lempeä tuuli. Uskomaton rauha. Eläimiä, tuoksuja, vanhoja pilkkoja puissa, kulkijoiden jättämiä.

Onneksi on suo.

 
fullsizeoutput_267c.jpeg
 

Suota reunustavat laajat koivikot ja siellä täällä ikiaikaiset männiköt. Tämä ryhmä tuntui erityisen kotoisalta ja vaistomaisesti ryhdyin etsimään rungoista pilkkaa. Sieltähän se löytyi, maata vasten lepäilevän rungon kyljestä. En ollut ensimmäinen kulkija, jonka mielestä tämä mäntyryhmä oli erityisen mukava paikka.

 
pilkka_suo_luontolaulu.jpeg
 

I have learned to love swamps.

Quiet wind, animals  from bears and elks to Siberian Jays and other little birds. Markings in the hundreds years old pine trees.

This couple I woke up on a very early morning walk.