Luonto tulee kellariin

Vuoden alussa minulle tuli vahva tunne siitä, että yritykseni tarvitsi tukikohdan kaupungissa. Mietin, että voisin toimia todellisena siltana kaupunkilaisten ja luontoympäristön välillä. Niin moni lähtisi mielellään metsään, muttei oikein tiedä mihin mennä, eikä varsinkaan yksin.

Löysin Merisataman ja sieltä pienen kivijalkatilan, joka tuntui kutsuvan luokseen. Sinänsä hupaisaa, koska työhuoneeni on perinteisesti aina sijainnut keskellä metsää. Huvilakatu on kaunis, rauhallinen ja yllätys, yllätys, linnunlaulun täyttämä katu, joka johtaa suoraan merelle. Kadun päästä voi hypätä lauttaan ja seilata saaristoon tai poiketa lähisaarille luontokävelylle. Mikäs sen ihanampaa. Nyt starttaamme Huvilakadulta ja matkaamme luontoon yhdessä.

Haasteena oli vain saada kellaritilakin niin mukavaksi, että sinne olisi mukava poiketa hyräilemään ja juttelemaan. Tässä alkuvaiheen kuvia ja niistä nousseita ajatuksia. Iloksi ja ehkä inspiraatioksikin.

Lue lisää luonnon hyvinvointivaikutuksista kirjasta Luonnon aika - Rentouttavia hetkiä luonnossa (Sanni Orasmaa ja Metsäkustannus, 2018)

Miten itse olet tuonut luontoa lähemmäksi arkiympäristössäsi? Vinkit ja kommentit jakoon!