Keijujen askelissa

Aamu alkoi äänikävelyllä Meikon luonnonsuojelualueella. Näistä aamun virkkujen kävelyistä on tullut yhä suositumpia. On upeaa aloittaa päivä luonnon keskellä erityisesti nyt kun linnut virittelevät soidinkutsujaan ja ilmoittelevat reviireistään. Mahtava mekkala ja kovasti iloa luonnon ääniä kuuntelevalle.

Tänäkin aamuna pysähdyttiin solisevien purojen äärellä, avattiin kehoa kalliolla, kutsuttiin metsiä kilometrien päässä. Ihana hopeanhohtoinen aamu. Kävelyn loppupuolella reitille osui jyrkempi, vielä hieman jäinen rinne, jossa lempeästi varoittelin asiakasta liukkaista juurista. “Mennään sellaisilla keijun askelilla, pikku askel kerrallaan.” “No tää keiju kyllä etenee kumisaappaat jalassa…” “Lantsarikeiju!” “Joo…” Mentiin hetki hiljaa ja sitten… “Heeeeeiii…. Hetkinen…. eihän keijut ota askelia, ne lentää!!!” Minun oli pakko myöntyä, että näinhän se taitaa olla, olin ehkä hiukan vääntänyt totuutta omaan piikkiin.

luontolaulu_kuutyttö.jpg

Lapsena kaikki luonnossa oli vielä yhtä suurta ihmettä, huomio kiinnittyi mitä moninaisimpiin asioihin: ”Hei miksi tuolla sienellä on noin iso hattu? Katso TÄTÄ! Tässä on luultavasti asunut mennikäinen. Joo! Tai PEIKKO! Hei asuuko keijutkin luolissa vai onko ne vain peikoille?” Lapsi huomaa, innostuu, keksii ja kokeilee. Hän on hetkessä mukana joka solullaan.

Ajan kuluessa levottomuus alkaa viedä tilaa luovalta ajatuksenjuoksulta. Tilalle tulee kiire, joka himmentää kykymme havainnoida maailman pieniä ihmeitä. Siirtyessämme vauhdilla tilanteesta toiseen katsomme enemmän eteenpäin kuin tähän hetkeen. Murehdimme menneitä ja jännitämme tulevia. Ohitamme ihmisiä ja tilaisuuksia, kiirehdimme ja vedämme huomaamattamme läheisetkin mukaan vauhtiimme.

luontolaulu_satupolku.jpg

Luonto tarjoaa mahdollisuuden palata juurille. Se herättää luontaisen uteliaisuuden, kutsuu mielikuvituksen ja tarinoiden äärelle, saattaapa johdattaa meidät keijukaisten ja haltijoidenkin maisemiin. Luonto ohjaa meitä pysähtymään, näkemään maailman pienet ihmeet ja innostumaan niistä. Herkkyytemme kuunnella sisäisiä tuntemuksia palautuu. Luonto kutsuu meidät olemaan läsnä.


Luontolaulu_kuperkeikka.jpg

Varaa oma kävely täältä tai soita 044 513-8321 niin sovitaan tapaaminen ja suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva luontolaulupaketti.