Luontolaulu

LuontoLaulu

 

Koko ihmiskeho vastaanottaa ääntä, jopa silloin kun nukumme. Nykyajan melske ja kovat äänet saavat meidät alitajuntaisesti puolustaumaan tai suojautumaan, toisin sanoen stressaannumme ja herkän havaitsemisen tasot menevät tukkoon. Luontolaulu kutsuu palaamaan hiljaisten hetkien herkkyyteen, se vahvistaa kokemusta kehosta ja äänestä, luo tilaa kokea ja olla ja houkuttelee esiin elämän virtaavan voiman.

 
Laulu on ihmiselle ikään kuin toinen kieli, jolla alkaa sydämensä liikutuksia ilmoitella, koska tavallinen kieli ei löydä sanoja tarpeeksensa.
— Elias Lönnrot
iStock-486446344.jpg

Sisältö

Luontolaulun kurssilla syvennytään luonnon, äänen ja musiikin yhteyteen ennen ja nyt. 

Luontolaulu suo laulajalleen lepohetken ja kanavan purkaa ajatuksiaan, huoliaan ja toiveitaan arjen keskellä. Luonnollisen äänenkäytön harjoitteet rentouttavat ja inspiroivat. Tutustumme luonnon akustiikkaan ja luontolaulun pedagogisiin mahdollisuuksiin, kurkistamme historialliseen taustaan, teemme rentouttavia ja syventäviä harjoituksia, laulamme, keskustelemme ja inspiroidumme luonnosta ja musiikista.

Sään salliessa käymme myös ulkona, varaa mukaan rento, kiristämätön asu ja ulkoilukamppeet.

 

Kenelle

Meillä kaikilla on ääni, keho joka soi. Luontolaulu sopii kenelle vain rauhoittumisen ja keskittymisen tueksi, omaksi iloksi, kurssin osaksi, kouluryhmille, virkistyspäiviin, matkailijaryhmille. Luontolaulu ei vaadi aiempaa musiikillista kokemusta.

 

Luontolaulu - lauantait Nuuksiossa

Pidämme kaikille avoimet kurssit toimitilassamme Nuuksiossa, Hotelli Nuuksion pihapiirissä olevassa Sinisessä Huvilassa. Bussi 238T kurvaa suoraan pihaan. Tervetuloa yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Tossut ja kynttilät talon puolesta.

Luontolaulukursseja on tarjolla joka kuun ensimmäinen lauantai tai sopimuksesta, huom! tammikuun kurssi sunnuntaina.

 

Saapuminen Nuuksioon

Bussi 238T  lähtö Leppävaaran asemalta laiturista 15 klo 13:33, perillä Siikarannassa (päätepysäkki) klo 14:11. Paluu Siikarannasta klo 18, perillä Leppävaarassa klo 18:35. Lataa koko aikataulu tästä.  Hotelli Nuuksion palvelut ovat käytössäsi, voit yhdistää kurssiin lounaan tai illallisen tai vaikka jäädä saunomaan ja yöpyä hotellissa.

 

Miten varustaudun luontolaulukurssille?

Tule niinkuin olet, ole niinkuin tulet. Sään salliessa käymme myös ulkona, varaa mukaan rento, kiristämätön asu ja ulkoilukamppeet. Pieni juomapullokaan ei ole huono idea.

 

Mitä siellä tarkkaan ottaen tehdään?

Jokainen kurssi muodostuu osallistujiensa näköiseksi, mutta runko on lähtökohtaisesti sama:

1. Luonto äänessä

  • Luonto ja ääni
  • Hengitys, hyminä ja hyräily
  • Laulu

Tauko

2. Ääni luonnossa

  • Äänikävely metsässä sään salliessa
  • Tai vaihtoehtoisesti: Minun luontolauluni (sisätiloissa)
 

Täytyykö laulaa yksin?

Ei, mutta saa jos siltä tuntuu :)

 

Otanko jotain mukaan?

Mukavat vaatteet ja tukevat kengät ulkoiluun ovat tarpeen, muuten kaikki materiaali talon puolesta.

 

Jäikö vielä pohdittavaa? Ota yhteys ja kysy lisää!

Nimi *
Nimi

Ilmoittaudu mukaan

Kurssi toteutuu, jos osanottajia vähintään 4. Vahvistamme kurssin viimeistään kolme päivää ennen kurssin alkua. Varatessasi pyydämme maksukortin numeron, mutta veloitamme kurssin vasta kolme päivää ennen kurssia. Eli jos kurssi ei toteudu ei korttiasi myöskään veloiteta. Jos haluat maksaa kurssin laskulla, epassilla tai tykysetelillä, tee varaus suoraan Sannille info@soundbynature.com. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi maksua ei palauteta, mutta voit käyttää kurssimaksun muissa SoundByNaturen tulevissa tapahtumissa.

 

MISSÄ MENNÄÄN

Luontolaulu sopii kurssin seuraksi sisätiloihin, hiljaisille luontoalueille, päivän päätteeksi kotisohvalle, takkatulen äärelle, esiintymislavan taakse... minne vain missä hiljainen, rauhoittumisen hetki on tarpeen.

Järjestämme kursseja toimitilassamme Nuuksiossa ja tilauksesta koko Suomen alueella.


KENEN KANSSA

Ojaaja Sanni Orasmaa on luonnosta ammentava kansainvälisesti työskentelevä jazzlaulaja, pedagogi, Green Care - ohjaaja ja motivaatiokouluttaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus äänenkäytön ja esiintymisen valmennuksesta.