Back to All Events

Sanni Orasmaan vetämä Luontolaulu-viikonloppu Muurlassa


Nautitko luonnossa liikkumisesta, mutta yllätät itsesi usein suorittamassa retkipolullakin? Kaipaatko uutta potkua musiikkiharrastuksellesi? Haluatko oppia uusia keinoja stressistä irti päästämiseen?

Johdatus Luontolauluun - kurssi kutsuu rentoutumaan ja inspiroitumaan luonnosta ja äänestä keskellä pimeintä marraskuuta. Luontolaulu yhdistää luonnon, äänen ja kehon hyvinvoinnin ja ilmaisun menetelmäksi, joka pitää sisällään luonnossa ja sisällä tehtäviä ääniharjoitteita (mm. hyräilyt, voimaäänet, kutsut), rentoutusharjoitteita sekä laulua ja laulun tekoa (vrt. omat kehtolaulut). Opit hyödyntämään luovan äänenkäytön ja luonnon voimavaroja ja saat työkaluja päivittäisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Länsiväylä 31.10.2018. Linkki artikkeliin.

Virtaa luonnosta

Luonto voi auttaa ihmistä löytämään omat voimavaransa, sillä se on meille aikojen alusta tuttu ympäristö. Kuuntelemisen taidonkin voi löytää luonnossa uudelleen. Äänten merkitys koetaan usein alitajuisesti, kuulemme ääniä unissammekin. Sulkiessaan ympäristön melun pois moni menettää herkkyyden kuunnella.

Uusia tapoja kuunnella itseä ja luontoa

Luontolaulukurssilla opitaan uusia tapoja kuunnella sekä itseä että luontoa. Luonto antaa tilaa olla ja kokeilla omia rajoja. Luonnosta haltioitumalla voi ankkuroitua hetkeen. Samalla katoaa kokemus ajasta. Haltioituminen voi opettaa nauttimaan yhteydestä ympäristöön ja viemään huomiota pois omasta suorituksesta. lhminen voi oppia katsomaan itsensä ulkopuolelle. Spontaanisuus ja ilmaisukyky vahvistuvat. Sen seurauksena voi uskaltaa inspiroitua improvisoimaan, toimia ilman ennalta tehtyä suunnitelmaa.

Kurssin sisältö

Kurssilla tutustutaan Luontolaulun kolmeen elementtiin:

Virittäytyminen tuo meidät lähemmäs luontokokemusta, rentouttaa ja auttaa keskittymään

Hyräilyt ovat kehon ja mielen hoivaa hiljaisten äänien ja melodioiden kautta.

Kutsut ovat voimauttavaa sisäisen äänen esiin houkuttelua äänen, äänensävyjen ja metsän tarjoaman luonnon akustiikan avulla.

Harjoituksia tehdään yhdessä ja yksin. Pieni ryhmä takaa jokaiselle osanottajalle henkilökohtaisen tuen ja harjoittelurauhan.

Kurssin tavoitteena on vahvistaa luovaa äänenkäyttöä ja ilmaisua tutkien ja kokeillen sekä oppia vuorovaikutuksellisia tapoja yhdistää luontoympäristö ja luova ilmaisu.

Kenelle

Kurssi sopii täydennyskoulutukseksi ohjaajille, opettajille, esiintyjille, puhujille, luonnon tarjoamista mahdollisuuksista kiinnostuneille, rentoutusta ja uutta elämäänsä kaipaaville. Kurssi ei vaadi aiempaa musiikillista koulutusta. Huom. kurssi ei pätevöitä toimimaan Luontolaulu-ohjaajana.

Kouluttajana Luontolaulun kehittäjä Sanni Orasmaa

Monipuolisuudestaan, tulkintavoimastaan ja improvisaatiokyvystään tunnettu laulaja, pedagogi ja taiteiden maisteri Sanni Orasmaa on Suomen ensimmäisiä korkeakoulutettuja Green Care - asiantuntijoita ja äänenkäytön ekspertti 20 vuoden ajalta. Sanni on tehnyt uraa Euroopan lisäksi Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Opettajana hän on toiminut kotimaisten konservatorioiden ja ammattikorkeakoulujen ohella mm. Brooklynin konservatoriossa New Yorkissa 2001-2007 sekä Tampereen yliopistossa teatterityön yliopistolehtorina 2014-2016. Tällä hetkellä Sanni toimii Münchenin Musiikkikorkeakoulun jazzlaulun lehtorina sekä omassa yrityksessään SoundByNature Oy:ssa. Hän valmentaa myös Helsingin kaupunginteatterin näyttelijöitä ja toimii tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius Akatemiassa. Sannin toukokuussa ilmestynyt kirja Luonnon aika - Rentouttavia hetkiä luonnossa (Metsäkustannus 2018) on saatavilla kirjakaupoissa kautta maan.

Majoitus

Opistolla on mahdollisuus edulliseen majoitukseen kurssipäivien välissä.

Earlier Event: May 20
Laulukurssi Pihlajasaaressa