Back to All Events

Johdatus Luontolauluun - Uusia työkaluja ohjaustyöhön

  • Träskändan kartanon Piparkakkutalo (map)
luontolaulu_kavelija.jpeg
Päivä tarjosi lempeän näkökulman ohjaamiseen. Sisäistin sen, että musiikin, oman äänen ja luonnon yhdistäminen on oikeasti meidän luonnossa - sitä ei tarvitse tehdä, vaan antaa kummuta. Luontoon ei voi pyrkiä lopputulos edellä.

Uusia työkaluja ohjaustyöhön. Iloa ja hyvää oloa itselle ja sitä kautta myös muille.  Tämä Luontolaulun johdatuspäivä on tarkoitettu erityisesti opettajille, ohjaajille ja kuntoutus- sekä hoivatyöläisille.

Luontolaulu yhdistää luonnon, äänen ja kehon hyvinvoinnin ja ilmaisun menetelmäksi, joka pitää sisällään luonnossa ja sisällä tehtäviä ääniharjoitteita (mm. hyräilyt, voimaäänet, kutsut), rentoutusharjoitteita sekä laulua ja laulun tekoa (vrt. omat kehtolaulut). Tämän kurssipäivän aikana tutkimme kuinka oma ääni, kokonaisvaltaisen luontosuhde ja luonnon akustiikka voivat olla tukena ohjaustyössä.

Kurssi ei vaadi aiempaa musiikillista koulutusta tai kokemusta äänen harjoittamisesta.

Puitteet olivat juuri oikeat: ensin siirtyminen Träskändaan, sitten mukava tila ja kaunis ympäristö, jossa voitiin kokeilla asioita käytännössä. Varmasti eri vuoden aikoina erilaista.

Kurssipäivä

I OSA │ Luontolaulun kolme elementtiä

Virittäytyminen tuo meidät lähemmäs luontokokemusta, rentouttaa ja auttaa keskittymään.

Hyräilyt ovat kehon ja mielen hoivaa hiljaisten äänien ja melodioiden kautta.

Kutsut ovat voimauttavaa sisäisen äänen esiin houkuttelua äänen, äänensävyjen ja metsän tarjoaman luonnon akustiikan avulla.

II OSA │ Luontolaulu käytännössä

Luovan äänenkäytön, improvisaation ja luonnon voimavarojen hyödyntäminen ohjaustyössä.


Kurssipäivän aikana tarjoillaan kevyt salaattilounas ja kahvi/tee. Kerro mahdollisista ruokarajoitteista ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoja-kohdassa.

Poikkeamme ilmojen salliessa myös ulkona. Varaa mukaan ulkoilujalkineet ja säähän sopiva asu.

luontolaulu_aamu_usva.jpeg
Harjoitteita oli kiva tehdä ohjatusti ja nähdä konkreettisia esimerkkejä myös videolta.

Luontolaulun kursseilla herätellään hiljaisten hetkien herkkyyttä ja opitaan uusia tapoja kuunnella sekä itseä että luontoa. Luonto antaa tilaa olla ja kokeilla omia rajoja ja johdattaa löytämään uusia reittejä ääni- ja tunneilmaisuun. Luonnosta haltioituminen voi opettaa nauttimaan yhteydestä ympäristöön ja viemään huomiota pois omasta suorituksesta, katsomaan itsensä ulkopuolelle. Spontaanisuus ja ilmaisukyky vahvistuvat. Luontolaulu kutsuukin improvisoimaan, toimimaan hetkessä ilman ennalta tehtyä suunnitelmaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Kurssin minimiosallistujamäärä on 2 ja maksimi 8.

Kurssipäivän hinta 75€ sisältää tarjoilut. Vahvista paikkasi maksamalla henkilökohtainen varausmaksu 25€, loput kurssimaksusta voit maksaa paikan päällä tai kurssin jälkeen laskulla. Jos työnantajasi maksaa kurssin, voit pyytää laskun koko kurssihinnalle osoitteesta info@soundbynature.com. Huom! Osallistujan mahdollisen peruutuksen yhteydessä varausmaksua ei palauteta.

Quantity:
Ilmoittaudu mukaan

Kurssipaikka

Träskändan kartanon Piparkakkutalo sijaitsee Espoossa, kauniin puistoalueen keskellä, n. 30min bussimatkan päässä Helsingin keskustasta. Alueella on myös ilmainen pysäköintimahdollisuus. 


Kouluttaja

fullsizeoutput_2649.jpeg

Sanni Orasmaa on Suomen ensimmäisiä korkeakoulutettuja Green Care - asiantuntijoita ja äänenkäytön ekspertti 20 vuoden ajalta. Opettajana hän on toiminut kotimaisten oppilaitosten ohella mm. Brooklynin konservatoriossa New Yorkissa 2001-2007 sekä Tampereen yliopiston teatterityön yliopistolehtorina 2014-2016. Tällä hetkellä Sanni toimii Münchenin Musiikkikorkeakoulun jazzlaulun lehtorina sekä omassa yrityksessään SoundByNature Oy:ssa. Hän valmentaa myös Helsingin kaupunginteatterin näyttelijöitä ja toimii tuntiopettajana Sibelius Akatemiassa. Sannin toukokuussa ilmestynyt kirja Luonnon aika - Rentouttavia hetkiä luonnossa on saatavilla kirjakaupoissa kautta maan.