Kerran panin metsässä sammalta tulitikkulaatikkoon, jota sitten pidin taskussani. Otin sen aina toisinaan esiin ja haistelin sammalta. Silloin pääsin kohta metsän tunnelmaan, kuulin tuulen huminan ja lintujen laulun.
— Jean Sibelius
 
InTheWild-Elements_07 copy.png
 
 

Luontolaulu on hetkiä luonnossa, laulutunteja & luontolähtöistä esiintymisvalmennusta

Haluaisitko tauon melusta? Saada äänesi kuuluville? Löytää uusia tapoja nauttia luonnosta ja musiikista? Olla enemmän läsnä päivittäisissä kohtaamisissa? Luonnossa ja luonnon kanssa laulaminen voi rentouttaa ja helpottaa jännityksiä. Mutta laulamalla voit myös vapauttaa ilmaisuasi ja palauttaa elävän läsnäolon taidon. Laulu on liikettä hetkessä, alati elävää ja muotoaan muuttavaa virtausta. Laulaja on luonnossa matkalla sen sijaan että tavoittelisi tiettyä määränpäätä. Tervetuloa mukaan!

Luonnon aika - Rentouttavia hetkiä luonnossa

Saatavilla kirjakaupoissa kautta maan

Luontolaulu_kansileiska_uusi_teksti.jpg

Luontolaulu - Minunkin sisälläni soi

Tulossa kauppoihin 03.06. 2019

Sanni Orasmaan teos Luontolaulu - minunkin sisälläni soi johdattaa laulamaan luontoon. Hyvinvointia monin tavoin vahvistava Luontolaulu tarjoaa vaihtoehdon älysormuksille ja appseille. Kirjassa kerrotaan miksi tämä yksi ihmisen vanhimmista hyvinvointiharjotteista on tänä päivänä ajankohtaisempi kuin koskaan aiemmin.

Luontolaulu kokoaa Orasmaan luomat viehättävät harjoitteet oppaaksi: Metsähyräilyt ja äänikävelyt tukevat palautumista ja rauhoittumista, harjoitteiden sivuvaikutuksena myös itsetuntemus ja tunteiden säätelytaidot kohentuvat - on jälleen yhtä itsensä kanssa.

Jokaisella suomalaisella on pääsy luontoon ja lauluun. Ääni pääsee soimaan luonnonhelmassa vapaasti, kuten suomalainen kansanperinnekin on osoittanut jo vuosisatojen ajan. “Entisaikaan ajateltiin, että musikaalisuuden lahjan saa vierailemalla haltijan luona. Nyt tiedämme, että haltijalähde ja laulun taika löytyvät omasta itsestä”, Orasmaa kertoo.

Tunnelmallisen, upeasti kuvitetun Luontolaulu-kirjan opastuksella opit jättämään stressin ja paineen lauluna metsien siimekseen ja järvien ylle. Kuuntele, kuinka kaiku vastaa!

 
En muistanutkaan miten ikävä minulla oli luontoon.
— Anna
Vahva selkä, avara katse. Revontulten leikki sydämessä.
— luontolaulu.fi
 
forest sound walk.jpeg
 
 

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Kun sanat jätetään pois jäävät ääni, hengitys ja tunnot.
— luontolaulu.fi
 
 
 

Luonto tulee meille läheiseksi tarinoiden kautta. Kun kerromme, kirjoitamme, maalaamme, soitamme tai sävellämme luonnosta, luonto ikäänkuin jatkuu meissä ja työssämme.

Esi-isämme jotka meitä ennen kuulivat luonnon äänet, toivat ne mukaan taiteeseensa. Vanhojen laulujen, joikujen ja muiden äänitraditioidemme avulla voimme tavoittaa luonnosta paikkojen ja aikojen ominaisuuksia, jotka muuten voisivat jäädä meiltä huomaamatta.

Luonto avautuu meille lauluissa. Luonnon inspiroimia tarinoita on esitetty jo tuhansia vuosia laulaen, soittaen ja tanssien. Kun pysähdymme kuuntelemaan näitä tarinoita kuulemme luonnon niinkuin se on kuultu satoja, ellei tuhansia vuosia meitä ennen.

Ja kun itse kerromme omaa tarinaamme luonnosta, laulamme, soitamme tai luomme omia kertomuksiamme, tulee luonto meille läheiseksi osaksi elämäämme, voimavaraksi ja inspiraation lähteeksi, josta voimme ammentaa virtaa päivästä toiseen.

sanni_orasmaa.jpeg

Tulevia tapahtumia